Sin categoría

Compromís insisteix en la necessitat d’una sala d’estudi pels estudiants de la Seu i comarca

Sala de estudios - Juventud Chiclana

En el passat ple Compromís va detallar les places reals existents i va demanar a la regidora d’educació que no confongui a la ciutadania amb serveis que no existeixen

Compromís va interpel·lar a l’equip de govern a que, amb les dades reals, es repensi la seva negativa a crear una sala d’estudi municipal.

En el ple del mes de març Compromís va presentar una moció per treballaren la creació d’una sala d’estudi a La Seu, que no va rebre el suport de l’equip de govern format per Junts i ERC, al·legant espais ja existents.

En el passat ple de l’ajuntament de La Seu, celebrat el dilluns 4 d’abril, el grup de Compromís va interpel·lar a l’equip de govern per a que, tenint en compte les dades reals de places de sala d’estudi a La Seu, es repensi la seva negativa a crear una sala d’estudi municipal a La Seu per donar resposta a l’alumnat dels centres educatius de la ciutat.

La regidora Carlota Valls va explicar que s’havia posat en contacte amb els responsables de tots els espais on segons la regidora d’educació Núria Tomàs hi havia sala d’estudi i va poder comprovar que les dades reals estan molt allunyades del que la Sra. Tomàs havia afirmat en l’anterior ple.

De les tres seus universitàries a la Seu, la UNED disposa d’una sala d’estudi de 12 places oberta només dimarts i dimecres a la tarda i sense connexió a Internet; la UOC disposa d’una taula per 1 plaça només per alumnes propis compartint espai a la sala d’ordinadors del Telecentre; i la INEFC no té encara sala d’estudi propi.

Per la resta d’alumnat no és cert que hi hagi una sala d’estudi a l’Oficina Jove, sinó que mentre van durar les obres de la biblioteca es van oferir dues taules en un despatx compartit, només els dimecres a la tarda, amb cita prèvia i sota disponibilitat. Actualment encara està disponible però si els estudiants truquen se’ls hi recomana anar a la biblioteca.

La sala d’estudi que es va habilitar al centre cívic del Passeig l’any 2020 no pot servir d’indicador perquè es tractava d’un servei en un espai no pensat per sala d’estudi, només del 10 de juny al 10 juliol, que es va anunciar dos dies abans, adreçat només a alumnes de 2n Batxillerat que es volien presentar a la selectivitat, amb limitació d’horari i cita prèvia.

La recent reforma de la biblioteca ha permès la creació d’un espai per treballs en grup, però malgrat l’esforç cal reconèixer que és un espai bastant limitat, allargat i estret, format per tres taules on hi podrien cabre fins a sis persones en cada una, és a dir, un total de 18 places i no s’anuncia a la web com a servei de la biblioteca pels estudiants.

Davant d’aquesta realitat, Compromís x La Seu va demanar a l’equip de govern que no confongui la ciutadania amb dades inflades i escolti als estudiants i a les famílies.

Segons la regidora Carlota Valls “necessitem un projecte potent, atractiu i estable per motivar a la joventut a adquirir l’hàbit d’estudiar a les tardes i els caps de setmana en un espai adequat on puguin fer deures i treballs, socialitzar i estudiar en igualtat d’oportunitats”.

Compromís fa una crida a frenar les privatitzacions en els serveis públics

En el ple del Consell Comarcal Junts i ERC van aprovar la compra d’una participació de l’empresa SUMAR per la gestió de serveis socials mentre que Compromís presenta una moció per la gestió pròpia del Servei d’Atenció a Domicili (SAD).

Compromís alerta de les diferents denuncies dels sindicats per les condicions laborals de les treballadores SAD tant de l’empresa actual, Suport Assistencial, com de la futura, SUMAR.

En el ple del Consell Comarcal del passat dijous, Junts i ERC van aprovar, amb el vot en contra de Compromís, la compra d’una participació de l’empresa SUMAR amb la clara intenció de poder encomanar-hi la gestió de serveis en l’àmbit social com, per exemple el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).

La consellera portaveu Carlota Valls va argumentar el vot contrari del grup al·legant el fet que una participació per valor de mil euros en una societat mercantil t’aporta una tan limitada representativitat i poder de decisió que és una fal·làcia afirmar que ens permetrà una gestió pròpia.

Va citar com a exemple la recent sentència del TSJC que anul·la el contracte que tenia l’ajuntament d’Esparreguera amb SUMAR SL afirmant que el consell d’administració d’aquesta empresa només garanteix dos llocs de representació als socis minoritaris de manera que aquests no tenen, en realitat, cap poder de decisió sobre la gestió dels serveis encomanats.

La sentència també constata que SUMAR SL tot i ser una empresa amb capital públic (el soci majoritari és la Diputació de Girona) funciona com una empresa privada, cobrant un fix per les tasques de gestió (un 8% del total de la facturació) i entrant en competència directa amb les altres del sector.

La consellera Valls també va alertar que el sindicat de cuidadores municipals SINDICAT SAD han denunciat irregularitats en el serveis d’atenció domiciliària gestionats per SUMAR a diversos municipis catalans, i va preguntar a la presidenta Josefina Lladós (Junts) si havien tingut en compte el compliment els drets laborals per triar la nova empresa que gestionarà el SAD.

Compromís va presentar una moció amb la proposta d’obrir un expedient per avaluar les queixes de treballadores i usuaris i determinar possibles irregularitats en la gestió del contracte entre CAPAU i l’empresa que actualment gestiona el SAD, Suport Assistencial per si se’n derivessin responsabilitats. Així com que es presentés tota la documentació en relació a aquest servei en els òrgans perceptius, cosa que no s’està fent en l’actualitat, incomplint amb la llei de transparència en la gestió pública.

Compromís també va demanar iniciar els tràmits administratius per tal de rescindir la relació contractual amb l’empresa Suport Assistencial tenint en compte les greus queixes que han fet arribar les treballadores, i paral·lelament iniciar també els tràmits per assumir les competències de la gestió del SAD des del propi Consell Comarcal o el CAPAU.

Segons Valls “la singularitat de la nostra comarca determinada per la despoblació, l’envelliment i la orografia, ens porta a defensar de forma encara més determinant un model de gestió pública i veritablement propi dels serveis socials. Estem convençuts que només així podrem oferir una atenció acurada i propera a les persones que reben aquests serveis i garantir el compliment dels drets laborals dels qui hi treballen. Fem una crida a posar fre a les continues externalitzacions, privatitzacions i encomanes de gestió dels serveis públics del govern de Junts i ERC a casa nostra”.

Comunicat de Compromís X Pirineu

En relació als recents aconteixements violents que ha patit el regidor i conseller comarcal Sr. Toni Mas, els membres de Compromís x Pirineu comuniquem que:

  • Rebutgem la violència en totes les seves formes, creiem que res la justifica i que en política, com en la vida, el diàleg hauria de ser el mitjà per resoldre els conflictes.
  • Demanem respecte cap els servidors públics siguin del partit que siguin, i que es valori la feina que duen a terme en pro de l’interès comú.
  • Respectem la decisió personal del Sr. Toni Mas de posar en mans de la justícia els fets ocurreguts donada la seva naturalesa.
  • Els regidors i regidores de Compromís, des dels ajuntaments i el Consell Comarcal, seguirem treballant com sempre per la convivència als nostres pobles.

Aprovades en el ple de l’ajuntament les bases d’ajuts per pal·liar la crisi econòmica provocada pel COVID-19

Es va aprovar també la moció presentada per Compromís de petició de posposar la creació de l’Agència de Patrimoni Natural i la Biodiversitat

Compromís va interpel·lar l’equip de govern sobre la pujada del preu dels menús escolars i va formular dos precs en relació a l’ús de bufadors en la neteja viària i la petició d’una taula per treballar el problema de l’ocupació d’habitatges a la ciutat.

En el Ple de l’ajuntament celebrat ahir telemàticament es van aprovar les bases reguladores de dues línies d’ajuts en relació a la crisi provocada pel COVID-19. Per una banda els ajuts per a persones i famílies en situació de vulnerabilitat social i, per altra, les adreçades a persones en situació d’atur o ERTOs i per revitalitzar el consum local afectat per la disminució d’activitat econòmica.

El pacte entre l’equip de govern i Compromís ha fet possible una modificació pressupostària per ajudar a les persones i els empresaris més afectats per la crisi. Compromís es va posar a disposició de l’equip de govern des del primer dia per treballar amb aquest objectiu, amb propostes concretes i actitud col·laborativa. La unió de forces i la capacitat negociadora de les tres parts ha donat el seu fruit: aquestes ajudes i altres que es presentaran més endavant.

Per Carlota Valls, regidora de Compromís, “moltes persones es troben en una corda fluixa…i el seu propi esforç no serà suficient per no caure. Necessitaran l’ajuda de les administracions que, tot sigui dit, per això estan, per estar al costat de la gent quan cal i fer possible sortir endavant individualment i com a país”. També va demanar a l’equip de govern celeritat, acompanyament i excel·lència en la gestió d’aquesta crisi.

També es va aprovar una moció presentada per Compromís per posposar la creacióde l’Agència de Patrimoni Natural i la Biodiversitat i demanar al Govern de la Generalitat que posi en marxa un grup de treball amb els ens locals i els agents de gestió del territori que garanteixi el consens en la proposta final.

Joan Barrera, regidor i portaveu de Compromís, destaca que “cal deixar de banda la mirada centralista metropolitana” i insisteix que “cal tenir molt present que el Pirineu, i en especial l’Alt Urgell, pateix un sever procés de despoblament, envelliment i empobriment, que compta amb dos importants parcs naturals i  que en tot plegat els municipis tenen molt a dir”.

El grup de Compromís va presentar també dos precs. El primer per demanar la eliminació dels aparells bufadors en la neteja de la via pública per, segons Àngel Rúbio, regidor de Compromís, “provocar conseqüències negatives contrastades en la salut respiratòria de les persones per la propagació en l’aire de virus, bacteris, pòl·lens i àcars”. El segon per demanar a l’equip de govern la creació d’una taula per treballar el problema de la creixent ocupació il·legal d’habitatges a la ciutat.

Per últim, la regidora i consellera de Compromís Carlota Valls va interpel·lar a l’equip de govern per la decisió de la pujada de preu del menú dels menjadors escolars per considerar que, malgrat ser una decisió del Consell Comarcal, l’ajuntament hauria de tenir opinió donat que la majoria de centres eductius es troben a La Seu i per tant, la mesura afectaria a moltes famílies de La Seu actualment en situació de crisi.

Les propostes perilloses i les formes del Sr. Fàbrega

Recentment, a la sala de plens de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell es va sentir dir que es portaven “propostes perilloses”.

Aquesta afirmació la va pronunciar l’actual alcalde de la ciutat en referència a la proposta d’encomanar un projecte per construir una Residència pública per a la gent gran al municipi. L’esmentada “proposta perillosa” la va portar a debat el principal grup polític del consistori, el qual és, paradoxalment, el principal grup de l’oposició.

La proposta sobre la Residència venia de la mà amb una altra proposta, desconec si també perillosa segons els criteris de qualificació anteriors, de crear una taula de debat sobre l’Hospital de La Seu. Aquest fet, lligat al comentat al paràgraf anterior, em va fer recordar una altra cèlebre afirmació realitzada per l’alcalde predecessor, anys enrere i al mateix escenari, on davant una proposta similar es va dir que l’Ajuntament de La Seu no era lloc per debatre sobre l’Hospital.

Vist aquest tarannà, sembla que els anhelats nous aires al consistori urgellenc no arribaran fàcilment. Més bé, jo diria que ens trobem amb un ambient enrarit a dia d’avui.

Irònicament, el batlle urgellenc va exposar que hi era d’acord en crear una taula de treball politico-tècnica sobre la Sanitat urgellenca; però incomprensiblement va rebutjar votar-hi a favor perquè al redactat de la proposta es deia Hospital en comptes de Sanitat. Sens dubte, un motiu inacceptable i inesmenable des del punt de vista del tàndem Convergent-Republicà.

I pel que fa a la proposta perillosa del projecte de Residència, la motivació del seu rebuig va ser un suposat greu perjudici per les finances municipals. Novament de manera irònica, l’alcalde donava el seu assentiment a l’urgent necessitat d’aquest equipament públic, però per contra rebutja la proposta d’encomanar el projecte proposat argumentant que la construcció de la Residència costaria uns suposats 5 milions d’euros, a assumir presumiblement per l’Ajuntament. No obstant, si cerquem al diccionari català la paraula projecte, aquesta es defineix com “estudi detallat d’una obra a realitzar”. Per tant, em pregunto, on veu l’alcalde la necessitat de gastar 5 milions d’euros per realitzar un estudi? Ens trobem també amb un problema lèxic com en el cas anterior?

En conclusió, actualment veiem com a la política municipal urgellenca les propostes del guanyador de les eleccions però alhora principal grup de l’oposició, les quals enfoquen clarament els neguits de la major part de la ciutadania, son rebutjades pel binomi del segon i tercer grup del consistori, en pacte de govern, per trobar-se, segons el seu criteri, fora de lloc, estar malament redactades o ser perilloses. Sens dubte, aires enrarits a la Casa Consistorial de La Seu.

Miguel Perruca Martín

Ex-regidor del grup Compromís a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell