Actualitat

Compromís proposa al Parlament que la Generalitat assumeixi el cofinançament de la Residència de la gent gran a la Seu

Compromís ha demanat al Govern de la Generalitat incloure una partida als pressupostos del 2023, amb l’objectiu de cofinançar la nova residència de la Seu en col·laboració amb el Govern central

L’equipament per a la Gent Gran, imprescindible a la Seu, tindria un cost aproximat d’entre 6 i 7 milions d’euros.

Els pressupostos de l’Estat ja preveuen una quantitat de 3 milions d’€ per finançar la construcció de la nova Residència.

Òscar Ordeig, portaveu adjunt del grup del PSC del Parlament de Catalunya, ha presentat una proposta de resolució per tal d’incloure una partida pressupostària als pressupostos de la Generalitat de l’any 2023 per a la construcció de la nova residència per a la Gent Gran a la Seu. Aquesta proposta serà també una de les condicions que el grup parlamentari del PSC posarà com a condició per aprovar els pressupostos de la Generalitat.

Aquesta partida pressupostària complementaria la quantitat ja inclosa el passat als pressupostos de l’Estat de 3 milions d’euros. La Residència, que tindria un cost aproximat d’entre 6 i 7 milions d’euros, amb tot el finançament garantit, podria ser una realitat el proper any 2023.

Joan Barrera, portaveu de Compromís, s’ha desplaçat avui a  Barcelona per donar suport a aquesta mesura i demanar que s’inclogui una partida pressupostària als pressupostos de la Generalitat del 2023, per al nou equipament residencial de la Gent Gran de la Seu. En aquest sentit, Barrera ha afirmat que “ara cal que el Govern  de la Generalitat posi de la seva part com administració competent i inclogui en els seus pressupostos una quantitat de diners per garantir  la construcció d’aquest equipament imprescindible per als urgellencs”.

Cal recordar que Compromís x la Seu, des de fa molts anys, reclama la construcció d’una nova residència per a la gent gran, de nova planta, moderna, amb llum i espais enjardinats com a prioritat en el futur.

Joan Barrera manifesta que “ara cal donar l’última empenta i tornem a convidar als companys d’ERC a seguir treballant plegats per aconseguir aquest anhel de la ciutadania i aconseguir incloure el finançament restant als pressupostos de la Generalitat”.

Compromís aposta perquè l’Estat i la Generalitat assumeixin al 50%, el cost de la Residència de la gent gran a la Seu

Per aquest objectiu, Joan Barrera ha demanat al Govern central incloure 3 milions d’euros als pressupostos de l’Estat 2023 i es felicita per l’acord entre el PSC, PSOE i ERC per portar-ho a terme.

També demanarà a la Generalitat, quan presenti els seus pressupostos, incloure una partida de 3 milions d’euros.

L’equipament per a la Gent Gran, imprescindible a la Seu, tindria un cost aproximat d’uns 6 milions d’euros.

Compromís fa anys que defensa aquest equipament, una combinació de Residència i pisos tutelats.

Joan Barrera, portaveu de Compromís, s’ha desplaçat a Madrid, al Congrés dels Diputats, per reunir-se amb la Ministra d’Hisenda Maria Jesús Montero i amb la responsable de pressupostos del grup parlamentari del PSOE, la diputada Montse Mínguez i demanar que s’inclogui una partida pressupostaria de 3 milions d’euros als pressupostos generals de l’Estat 2023, per al nou equipament residencial de la Gent Gran de la Seu. En aquest sentit, Barrera ha afirmat que “celebrem el compromís del Grup Socialista al Congrés per incloure aquesta partida als Pressupostos”.
Compromís x la Seu, des de fa molts anys, reclama la construcció d’una nova residència per a la gent gran, de nova planta, moderna, amb llum i espais enjardinats com a prioritat en el futur. És una necessitat absoluta i ha de ser una de les prioritats en el futur immediat.
La residència tindria un cost aproximat d’uns 6 milions d’euros, dels quals 3 milions haurien de ser una aportació del Govern Central i els altres 3 milions d’euros de la Generalitat, que els hauria d’incloure també als nous pressupostos del 2023.
Amb la confirmació d’aquest finançament per part de l’Estat i la Generalitat, s’hauria d’impulsar durant l’any 2023 la redacció del projecte i la construcció d’aquest equipament tan necessari a la nostra ciutat.
Joan Barrera afirma que “cal fer totes les accions necessàries per portar a bon terme la construcció de l’equipament residencial per a la Gent Gran” i afegeix que “quan tots treballem per un mateix objectiu, la ciutat hi surt guanyant, convidem als companys d’ERC a seguir treballant plegats per aconseguir el mateix dels pressupostos de la Generalitat. ”

Compromís exigeix a Viaplana i a Fàbrega mesures urgents contra l’ocupació

Al ple municipal es va deixar palès el greu problema existent que també van mostrar els veïns i veïnes del carrer Canonges.

Compromís va mostrar dilluns la seva disconformitat amb la passivitat de l’equip de govern de Junts i ERC.

Compromís va posar sobre taula el dilluns de la setmana passada al ple municipal la greu problemàtica que pateix la Seu, especialment el carrer Canonges, per les ocupacions il·legals que s’estan produint des de fa alguns mesos.

En la moció presentada, els regidors i regidores de Compromís expressaven la seva disconformitat per la comprensió i passivitat davant d’aquestes ocupacions que generen tanta inseguretat, malestar i indignació als veïns i veïnes de la zona.

També es demanava una actuació urgent i contundent per part de l’equip de govern de Junts i ERC per poder aturar noves ocupacions i per poder alliberar aquests habitatges dels ocupes. Malauradament, Junts i ERC van votar en contra en una decisió totalment incomprensible.

El grup de Compromís insisteix i insistirà en que cal prendre iniciatives que millorin la situació límit que es viu ara. I per tal d’aconseguir-ho, es proposen dues mesures concretes que ajudarien a començar a treballar per desallotjar les màfies dels nostres carrers.

Compromís demana a l’alcalde Francesc Viaplana i a Jordi Fàbrega que es posin a treballar immediatament per tal d’assegurar la tranquil·litat dels nostres conciutadans.

Primera mesura seria la posada en marxa d’una pla de seguretat en col·laboració entre la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra, per tal d’assegurar vigilància policial en el Centre Històric 24h ininterrompudament durant els mesos d’estiu. Aquesta mesura faria que no hi hagi cap actuació il·legal sense intervenció quasi immediata dels cossos de seguretat.

La segona seria fer un cens d’aquests ocupes il·legals per tal de conèixer el seu perfil i estat, número de persones que viuen a cada pis, edat, situació familiar i laboral, on estan empadronats i quin domicili hi consta. Aquesta situació no es pot sostenir en el temps i cal decisions valentes. Compromís espera una resposta a de Junts i ERC a l’alçada del que es mereix la ciutadania.

Compromís presenta una moció al ple contra les ocupacions

Compromís demana a l’equip de govern accions ràpides i contundents per lluitar contra les ocupacions il·legals.

Les ocupacions estan creant alarma social i sensació d’inseguretat a la ciutadania.

El grup municipal de Compromís ha presentat una moció al proper ple del dia 4 de juliol per actuar en contra de les ocupacions.

A la Seu, als darrers temps, han proliferat de manera alarmant les ocupacions a la nostra ciutat superant els 6 edificis total o parcialment. Els ciutadans i ciutadanes urgellencs en sofreixen les conseqüències: alguns s’han vist privats d’un habitatge de la seva propietat a causa d’una ocupació il·legal, i d’altres pateixen situacions que trenquen la convivència i suposen riscos a la seguretat de les persones que conviuen en les zones o comunitats de veïns on es produeixen les ocupacions il·legals.

La permissivitat per part de l’equip de govern i la falta de contundència davant de les ocupacions, han generat un efecte crida i una expansió que s’ha fet palès en les darreres setmanes, sobretot al Centre Històric. Aquesta situació genera inseguretat ciutadana i sensació de desemparament.

La situació actual frega el descontrol i alguns s’estan arrogant el dret d’ocupar immobles aliens, molts gestionats per autèntiques màfies que se n’aprofiten de persones i famílies vulnerables i que generen inseguretat i danys a les comunitats de veïns. Davant d’aquest panorama, es fa imprescindible reaccionar des de l’Ajuntament i prendre mesures més efectives davant les ocupacions il·legals d’immobles.

Per tot això, Compromís X La Seu, ha presentat la citada moció que demana, primer de tot, condemnar les ocupacions il·legals de propietats privades que hi ha en aquests moments a la Seu d’Urgell. També s’exigeix donar instruccions als serveis municipals per prendre totes les mesures possibles per tal d’evitar noves ocupacions a la nostra ciutat i, en especial al Centre Històric, i forçar a abandonar els habitatges als ocupes que actualment viuen il·lícitament a habitatges de propietat aliena.

També es demana que, en aquells casos de famílies vulnerables, actuïn immediatament els Serveis Socials per tal de garantir el dret a l’habitatge i a una vida digna, més recursos econòmics a la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i demanar al Govern espanyol i als grups parlamentaris que encetin una reforma urgent de la normativa penal per tal de clarificar la tipificació dels delictes de violació de domicili i d’usurpació de la propietat, per tal de garantir que es pugui tractar les ocupacions de manera contundent i urgent.

Compromís denuncia l’alarmant abandó del Centre Històric

Aquesta setmana s’ha sumat un nou intent d’ocupació als més de 5 edificis ja ocupats total o parcialment.

La neteja també és molt deficient i la sensació de deixadesa és total.

El Centre Històric, l’ànima de la Seu, està a punt de tocar fons. Aquest dilluns es va ocupar un nou bloc d’habitatges. Aquest fet s’afegeix als més de 5 edificis ja ocupats total o parcialment al Centre Històric. Això provoca una situació d’inseguretat i impunitat molt gran als veïns i veïnes que hi resideixen.

La deficient neteja; la degradació dels porxos; l’eliminació d’esdeveniments al carrer Canonges com la Fira Medieval i d’altres; i el retard en la tornada del mercat setmanal també al carrer Canonges són exemples de la situació actual permesa per l’equip de govern.

No es pot aspirar a que designin la Catedral de la Seu com a Patrimoni de la Humanitat tenint un Centre Històric brut i abandonat. Cal reaccionar ja i prendre les mesures pertinents per pal·liar la situació actual.

Per tot això, el grup municipal de Compromís demana a l’equip de govern d’ERC i Junts que actuïn immediatament i no es deixi perdre aquesta zona que representa l’orgullosa història mil·lenària de la Seu d’Urgell.

Compromís X La Seu sempre ha cregut que el Centre Històric ha de ser un exemple que serveixi d’atracció per al turisme, per als veïns i veïnes i per tota la resta de la ciutadania de la Seu. Per això, ara més que mai, seria necessari impulsar un pla integral de recuperació de la zona que inclogui neteja, rehabilitacions i reactivació econòmica i cultural com a eixos bàsics.

El grup municipal opina que “la situació a la que ha arribat el Centre Històric és totalment inadmissible. L’actual equip de govern d’ERC i Junts no ha sabut donar resposta als reptes i necessitats” i es demana que “es dignifiqui urgentment l’ànima de la Seu”.