Aprovades en el ple de l’ajuntament les bases d’ajuts per pal·liar la crisi econòmica provocada pel COVID-19

Es va aprovar també la moció presentada per Compromís de petició de posposar la creació de l’Agència de Patrimoni Natural i la Biodiversitat

Compromís va interpel·lar l’equip de govern sobre la pujada del preu dels menús escolars i va formular dos precs en relació a l’ús de bufadors en la neteja viària i la petició d’una taula per treballar el problema de l’ocupació d’habitatges a la ciutat.

En el Ple de l’ajuntament celebrat ahir telemàticament es van aprovar les bases reguladores de dues línies d’ajuts en relació a la crisi provocada pel COVID-19. Per una banda els ajuts per a persones i famílies en situació de vulnerabilitat social i, per altra, les adreçades a persones en situació d’atur o ERTOs i per revitalitzar el consum local afectat per la disminució d’activitat econòmica.

El pacte entre l’equip de govern i Compromís ha fet possible una modificació pressupostària per ajudar a les persones i els empresaris més afectats per la crisi. Compromís es va posar a disposició de l’equip de govern des del primer dia per treballar amb aquest objectiu, amb propostes concretes i actitud col·laborativa. La unió de forces i la capacitat negociadora de les tres parts ha donat el seu fruit: aquestes ajudes i altres que es presentaran més endavant.

Per Carlota Valls, regidora de Compromís, “moltes persones es troben en una corda fluixa…i el seu propi esforç no serà suficient per no caure. Necessitaran l’ajuda de les administracions que, tot sigui dit, per això estan, per estar al costat de la gent quan cal i fer possible sortir endavant individualment i com a país”. També va demanar a l’equip de govern celeritat, acompanyament i excel·lència en la gestió d’aquesta crisi.

També es va aprovar una moció presentada per Compromís per posposar la creacióde l’Agència de Patrimoni Natural i la Biodiversitat i demanar al Govern de la Generalitat que posi en marxa un grup de treball amb els ens locals i els agents de gestió del territori que garanteixi el consens en la proposta final.

Joan Barrera, regidor i portaveu de Compromís, destaca que “cal deixar de banda la mirada centralista metropolitana” i insisteix que “cal tenir molt present que el Pirineu, i en especial l’Alt Urgell, pateix un sever procés de despoblament, envelliment i empobriment, que compta amb dos importants parcs naturals i  que en tot plegat els municipis tenen molt a dir”.

El grup de Compromís va presentar també dos precs. El primer per demanar la eliminació dels aparells bufadors en la neteja de la via pública per, segons Àngel Rúbio, regidor de Compromís, “provocar conseqüències negatives contrastades en la salut respiratòria de les persones per la propagació en l’aire de virus, bacteris, pòl·lens i àcars”. El segon per demanar a l’equip de govern la creació d’una taula per treballar el problema de la creixent ocupació il·legal d’habitatges a la ciutat.

Per últim, la regidora i consellera de Compromís Carlota Valls va interpel·lar a l’equip de govern per la decisió de la pujada de preu del menú dels menjadors escolars per considerar que, malgrat ser una decisió del Consell Comarcal, l’ajuntament hauria de tenir opinió donat que la majoria de centres eductius es troben a La Seu i per tant, la mesura afectaria a moltes famílies de La Seu actualment en situació de crisi.