El Consell Comarcal tindrà, en els millors dels casos, tres presidents en una legislatura

Compromís denuncia que amb la renúncia del Sr. Sala, la entrada de la Sra. Lladós i la pactada entrada posterior del Sr. Riera, la necessària estabilitat de la institució en temps de crisi no es podrà garantir.

Compromís demana a Junts i ERC que pensin més en la ciutadania i menys en els interessos partidistes.

En el ple del Consell Comarcal celebrat ahir Compromís va formular un prec demanant a l’equip de govern que es replantegin la triple presidència a la institució per considerar que aquests canvis continus impedeixen la estabilitat que la institució necessita per poder afrontar els reptes de la crisi econòmica provocada per la pandèmia del COVID-19.

El govern del Consell Comarcal està en mans de Junts i ERC fruit d’un pacte entre els dos partits que contempla repartir-se proporcionalment la presidència al Consell i l’alcaldia a l’ajuntament de La Seu.

Des del començament de la legislatura es va anunciar que la presidència del Consell l’ostentarien en una primera etapa el Sr. Miquel Sala (Junts) i a continuació el Sr. Martí Riera (ERC). Però amb la renúncia del primer de forma prematura, Junts anuncia que serà substituït per la Sra. Lladós, els mesos que quedin pendents fins l’entrada del Sr. Riera.

En la sessió plenària es va presentar la renúncia  de la consellera Immaculada Salvadó, regidora de Ribera d’Urgellet, fet que permetrà la entrada de la Sra. Lladós en el seu lloc, i així complir el requisit previ per poder ser nomenada presidenta.

Carlota Valls, consellera portaveu de Compromís va agrair a la Sra. Salvadó la seva vocació de servei i va lamentar que marxés tan aviat no per una decisió personal sinó per una decisió de partit.

En la formulació del prec el conseller Jordi Nadal i regidor de l’ajuntament d’Alàs i Cerc va afirmar que “el Sr. Martí Riera té prou experiència al servei públic com alcalde i ja es coneix la institució com a vicepresident aquest primer any, per tant el més raonable seria que si el Sr. Sala marxa sigui ell mateix qui agafi el relleu”.

ERC i Junts van defensar les condicions temporals del seu pacte, al que la consellera portaveu  de Compromís va respondre que demanava a l’equip de govern “una alçada de mires, una mirada més enllà dels partits, per centrar-se en el que és veritablement important, vetllar pel bon funcionament de la institució i servir a la ciutadania el millor possible”.