Compromís X Pirineu reclama veritables polítiques de reactivació i promoció econòmica

Compromís alerta que les dades demostren un índex molt preocupant de pobresa a la comarca i que aquesta situació només es podrà revertir aplicant polítiques econòmiques significatives i amb impacte real.

En el ple celebrat ahir es va aprovar una moció per fer front a la despoblació, l’envelliment i la manca d’oportunitats en el medi rural.

En el ple del Consell Comarcal celebrat dijous passat el grup comarcal de Compromís va deixar palès la necessitat que l’equip de govern es replantegi la seva política de promoció econòmica i desenvolupament local. També va donar suport a una moció per fer front a la despoblació, l’envelliment i la manca d’oportunitats en el medi rural de l’ajuntament de Montferrer a instància de la regidora de Compromís Isabel Perera.

El conseller de Compromís i regidor de l’ajuntament de Peramola, Toni Mas, va aprofitar el punt del ple dedicat al projecte FEDER Camina Pirineus per demanar a l’equip de govern que revisés els seus plantejaments en política de promoció econòmica ja que aquesta, va afirmar, “no es pot basar en projectes puntuals que venen donats des de fora sinó que s’ha d’articular un plantejament global que tingui en compte la veu del territori, les seves veritables necessitats i una visió de futur”.

Amb les preocupants dades de pobresa de la nostra comarca Compromís considera cabdal acompanyar a les persones més vulnerables i castigades per la situació de crisi actual, donar suport al teixit empresarial i treballar per desenvolupar mesures significatives de reactivació econòmica.

Estudis recents mostren que una de les causes de l’abandonament del món rural és la dificultat d’aquest per esdevenir un territori econòmicament viable. Per aquest motiu, en el nostre entorn és imprescindible cercar i potenciar activitats que recuperin, renovin i fomentin activitats econòmiques vinculades a l’agricultura, la ramaderia, el bosc i els serveis.

Generar oportunitats i ocupació és un dels principals reptes en el món rural, tant a casa nostra com a tot el món rural europeu, i aquest ha de ser l’objectiu de les administracions.

Compromís va donar suport a la moció per fer front a la despoblació, l’envelliment i la manca d’oportunitats en el medi rural de l’ajuntament de Montferrer que va ser presentada al consistori per la regidora de Compromís X Montferrer, Isabel Perera. La moció contempla diferents propostes per treballar per l’equilibri territorial en matèria d’educació, infraestructures, comunicacions, fiscalitat i ocupació.

Compromís va celebrar el suport rebut a la moció i va emplaçar a tots els grups comarcals a treballar plegats per un Alt Urgell més pròsper.