Compromís lamenta que Junts i ERC legitimin els insults i el sectarisme de la futura presidenta del Consell Comarcal

Demà serà investida Josefina Lladós malgrat haver utilitzat durant anys un llenguatge agressiu, degradant i ofensiu a les xarxes socials.

Els consellers de Compromís votaran en contra i demanaran un vot de consciència a la resta de consellers i conselleres.

Demà es celebrarà un ple extraordinari al Consell Comarcal on es proposarà la Sra. Josefina Lladós com a presidenta. Té el camí lliure després de dues renúncies: la de la consellera Imma Salvadó i la del Sr. Miquel Sala, anterior president. També sembla ser que disposa del suport incondicional d’ERC, malgrat ser un dels partits que més insults ha rebut per part de la candidata.

La Sra. Lladós arriba al Consell envoltada de polèmiques. Per una banda, ha canviat diverses vegades de partit: ha col·laborat amb la candidatura de Progrés, ha estat vinculada a Rcat, Solidaritat i la Crida, ha estat en llistes electorals d’ERC, després es va passar a Junts per Catalunya i fa pocs dies va signar un manifest per la creació d’un nou partit.

Però el més sonat ha estat el llenguatge ofensiu, degradant, agressiu i sectari que s’ha utilitzat en el perfil a les xarxes socials que comparteix amb la seva parella fins fa uns dies. Els insults a polítics que no pensen com ella vulneren drets fonamentals i podrien ser motiu de denúncia: “subnormal” al Sr. Echenique, “homicida” a la Sra. Batet, “assassina” a la Sra. Colau, “feixista” al Sr. Manel Valls, “traïdor” al Sr. Tardà, “espanyolot” al Sr. Rufián, “puta rata” al Sr. Iceta o “carceller” al Sr. Ordeig, en són alguns exemples.

El grup de Compromís considera del tot insuficient que la Sra. Lladós hagi manifestat que no comparteix tots els continguts que s’han escrit, perquè el seu silenci l’ha convertit en còmplice d’un comportament antidemocràtic indiscutible i majúscul. Per aquest motiu demanarà a la Sra. Lladós unes disculpes públiques.

També titlla d’inacceptable i vergonyós que Junts proposi una candidata amb aquest currículum i que ERC la recolzi. “No tot s’hi val en política”, apunta la consellera portaveu Carlota Valls, i afegeix “ mai hauria imaginat que em trobaria amb un nivell moral tan degradat en el sí del Consell Comarcal. Estem molt preocupats. Després del deplorable comportament del Sr. Sala tant a nivell personal com de gestió, ara ens trobem amb això”. I es pregunta “Realment no tenen millors candidats a Junts?”

El grup de Compromís pel Pirineu anuncia que a més de votar en contra a la candidatura de la Sra. Lladós, demanaran un vot de consciència a la resta de consellers i conselleres siguin del partit que siguin, buscant la unitat davant comportaments antidemocràtics que no es poden silenciar i molt menys recolzar.

Segons Carlota Valls “cal recuperar la dignitat de la institució i estar a l’alçada del que la gent vol de nosaltres, que no és més que un comportament exemplar i deixar-nos la pell per sortir d’aquests nivells de pobresa i manca d’oportunitats que pateix la nostra comarca i el Pirineu”.