Junts i ERC tornen a votar en contra d’una moció per la nova residència

Els grups de l’oposició reclamen que la Gent Gran sigui una prioritat després de més de 12 anys d’incompliments amb la nova residència.

Compromís alerta que es malbaraten diners públics com en el cas dels urinaris públics

En el Ple de l’ajuntament de La Seu celebrat el passat dilluns es van tractar, entre altres temes, modificacions de crèdit i de complements salarials, una moció per a la construcció urgent d’una residència per la gent gran i una interpel·lació sobre l’ús dels bufadors públics.

El grup de Compromís va votar en contra de la modificació de crèdit argumentant que un dels conceptes que provoca la necessitat d’aquesta modificació són els 12.000 € que costarà el trasllat d’un urinari públic de la seva fallida primera ubicació fins a la plaça Joan Sansa.

Per Joan Barrera, regidor portaveu del grup de Compromís “despeses com el magatzem municipal i l’urinari públic, a més de ser propostes amb un gran rebuig per part de la ciutadania, han suposat una despesa pública inacceptable i un exemple de com el govern municipal, sense cap tipus de projecte per la ciutat, malbarata els diners de tots”.

Les propostes de modificacions salarials van rebre el suport de tots els grups polítics. Carlota Valls, regidora de Compromís, va afirmar que “recolzarem totes les actuacions que vagin encaminades a actualitzar les retribucions que pertoquen als llocs de treball així com el reconeixement de les responsabilitat reals que assumeix el personal”.

La regidora va aprofitar per recordar a l’equip de govern que, per altra banda, cal treballar per contenir l’augment desmesurat de personal dels últims anys, per oferir estabilitat als treballadors, per abandonar la pràctica de contractacions irregulars, per evitar el traspàs de personal a altres organismes i per dotar a l’ajuntament d’una estructura organitzativa flexible i eficaç adaptada als nous temps i a les noves necessitats.

Els grups de la oposició van mostrar la seva preocupació al detectar que per l’equip de govern la construcció de la residència de la gent gran no sembla ser una prioritat. Tant en aquest ple com en el del mes de novembre, Junts i ERC no han donat suport a les mocions presentades pels grups de l’oposició encaminades a agilitzar els tràmits per aquest equipament.

La regidora Carlota Valls va recordar als presents que fa una dècada que des de Compromís es reclama la necessitat d’una residència pública de qualitat i que hi ha una partida pressupostària aprovada de 200.000 € per la redacció del projecte. Va demanar a l’equip de govern l’encàrrec immediat de la redacció d’aquest projecte i que es fixi una data d’una vegada per totes de la taula de treball per treballar-hi de forma participativa. Segons Valls “la construcció d’una nova residència s’ha convertit en una urgència social a la que l’equip de govern no està donant resposta”.

Per acabar, el grup de Compromís va presentar una interpel·lació sobre la necessitat de revisar el sistema de neteja viària de la ciutat, en concret la retirada dels bufadors. Aquest tema ja s’ha presentat en altres plens i en diferents reunions amb l’equip de govern sense resultats. En aquesta ocasió el grup de Compromís va aportar un informe amb un recull d’estudis mèdics i científics que alerten del perill d’aquestes eines en la salut de les persones i en l’equilibri de l’ecosistema.

Pel regidor Àngel Rúbio “sabem que els bufadors provoquen que respirem substàncies nocives per a la nostra salut com virus, bacteris, fongs i pol·len…és incomprensible que l’equip de govern no els hagi retirat ni tan sols en època de pandèmia com han fet moltes ciutats arreu del mon”.