Compromís celebra que el Govern rectifiqui i aposti per un nou Hospital Públic a la Seu

Compromís lamenta que l’Hospital de la Seu té una de les mitjanes de llits d’aguts per habitant més baixes de Catalunya i que el projecte actual reduïa els llits hospitalaris.

El grup de Compromís insisteix en la creació immediata d’una taula de consens per definir el model hospitalari, no perdre els diners de la Diputació i garantir el finançament abans de les eleccions autonòmiques.

Durant la reunió del Patronat de la Fundació Sant Hospital del divendres 24 de juliol, s’ha anunciat l’inici del camí que ha d’acabar amb la construcció d’un nou hospital a la Seu d’Urgell.

En aquesta reunió s’ha posat en coneixement del Patronat que les obres previstes de reforma de l’actual Hospital que suposaven l’ampliació de places sociosanitàries i la limitació a mig i llarg termini dels llits d’aguts, amb un pressupost de quasi 5M€, s’atura d’immediat.

Compromís X La seu celebra que l’equip de govern rectifiqui la línia portada els darrers anys durant els quals s’havia fet cas omís a les propostes de Compromís de crear una taula de treball per parlar del futur de l’Hospital.

El grup de Compromís ha elaborat un estudi sobre la situació actual de l’Hospital, i els seus serveis, i les necessitats futures que caldria cobrir. En aquest estudi es fa palès que l’Hospital de la Seu està a la cua de tota Catalunya en quant al nombre de llits d’aguts per habitant.

La mitjana de llits d’aguts a l’Hospital de la Seu és de 1,09 llits per cada 1.000 habitants, mentre que la mitjana de Catalunya és de 2,45. Lluny també queden els 3,72 llits per cada 1.000 habitants de la mitjana europea.

Durant el passat ple del 13 de juliol, Compromís va posar un altre cop la necessitat d’abandonar el projecte anterior i crear la taula de treball político-tècnica que prepari el model hospitalari i sanitari del futur de la nostra ciutat i comarca, que ara ha estat escoltat.

Ara cal assegurar el finançament i el compromís del Govern de la Generalitat, sobretot, davant la proximitat de les eleccions al parlament de Catalunya que pot fer trontollar aquest projecte tan necessari per a la Seu d’Urgell.

També es reclama la recuperació dels serveis sanitaris perduts durant les retallades a les instal·lacions actuals. Cal atendre les deficiències i mancances de manera urgent a l’Hospital actual, al marge de la construcció del futur Hospital.

Compromís, malgrat tot el temps perdut durant tots aquests anys, ofereix tota la col·laboració i treball per a ajudar a que aquest projecte sigui una realitat en el més breu termini de temps possible.