Compromís denuncia mala gestió de Junts i ERC en uns urinaris tancats que han costat més de 100.000€

L’equip de govern de PDeCAT i ERC van iniciar la tramitació de compra i instal·lació d’un urinari públic l’any 2018 amb un cost de 104.372,30 euros.

Els urinaris s’hauran de traslladar al bell mig de la plaça perquè no es podia instal·lar al local habilitat per fer-ho.

L’any 2018, sota el govern de PDeCAT, liderat per Batalla i Fierro, amb la col·laboració imprescindible i habitual d’ERC, liderat per Viaplana, es va iniciar els tràmits per a la instal·lació d’uns urinaris públics a la plaça Joan Sansa com a proposta d’ERC i com a condició per pactar i aprovar els pressupostos de l’any 2018.

Aquests lavabos han costat la xifra de 104.372,30 euros i no es podran inaugurar mai a la ubicació inicial pels conflictes veïnals que això ha generat a la comunitat de veïns de l’edifici.

D’aquests 104.372,30 euros, 55.165,56 euros corresponen a la compra del local, 37.159 euros a al compra dels lavabos, 8.255,83 euros a l’adequació del local i 3.791,91 euros a la instal·lació dels lavabos.

L’ajuntament ha iniciat els tràmits per a vendre al local mitjançant subhasta pública que ha quedat deserta. Aquest cas és un clar exemple de com no es poden malbaratar els diners públics i menys en moments de necessitat com els que estem vivint.

Cal dir, que aquesta imponent xifra s’haurà de sumar els diners que costarà desmuntar els urinaris de la ubicació actual, el trasllat fins el lloc definitiu, al bell de la plaça Joan Sansa, i l’adaptació d’aquest lavabo a la xarxes d’aigua, llum i clavegueram així com la carcassa exterior per vetllar la instal·lació del temps.

Ordeig declara que “un cop més els ciutadans i ciutadanes de la Seu som víctimes d’una gestió nefasta i negligent que malbarata els recursos públics d’una manera exemplar” i afegeix que “l’equip de govern de Junts i ERC hereu de governs anteriors haurien de demanar disculpes públiques per aquesta mala gestió”.