Compromís demana que bars i restaurants no paguin la taxa de les terrasses fins a final d’any

El sector de la restauració s’ha vist greument afectat per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19.

La pujada de casos afectats per la COVID-19 a la Seu d’Urgell durant el mes d’agost ha estat un cop dur més per al sector.

És clar que un dels sectors econòmics més afectats durant la pandèmia de la COVID-19, ha estat el sector de la restauració que ha hagut de tancar durant l’Estat d’Alarma i després patir restriccions d’aforament amb la limitació que això comporta.

Per això, Compromís X La Seu, després del repunt de casos de persones amb COVID-19 que va succeir durant el mes d’agost que va afectar durament al sector turístic, hotels, bars i restaurants entre d’altres, demana que no s’hagi de pagar la taxa d’ocupació de via pública de terrasses fins a final d’any, per pal·liar d’alguna manera els estralls causats en aquesta crisi.

Cal recordar que han sobrat altres partides pressupostàries destinades a empresaris i autònoms i que, per tant, es poden destinar a aquesta finalitat.

Ordeig declara que “en moments tan durs com el que estem vivint, l’Ajuntament com a institució ha d’estar a l’alçada de les circumstàncies” i afegeix que “el sector de la restauració necessita urgentment un cop de mà i l’Ajuntament, com a administració més propera, ha de col·laborar i  una manera ha de ser no cobrant les taxes de terrassa fins a final d’any”.