Compromís reclama un protocol per evitar l’ús partidista de les xarxes socials de l’Ajuntament

El perfil de Twitter de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va fer propaganda d’un missatge de Junts per Catalunya, membre de l’equip de govern.

Compromís exigeix neutralitat i que des de l’ajuntament es diferenciï entre els missatges institucionals i els missatges partidistes.

En el passat plenari celebrat el dilluns 5 d’octubre Compromís X La Seu va demanar explicacions a l’equip de govern  per haver compartit un missatge de Junts per La Seu des d’un perfil de l’Ajuntament. També va demanar un protocol de comunicació per evitar la utilització partidista de les xarxes socials de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Aquest fet es va produir després del plenari del 14 de setembre. El partit de Junts per la Seu, membre de l’actual equip de govern amb el seu soci ERC, va publicar una notícia sobre el ple, la qual cosa entra dins de la normalitat.

El tema preocupant és que hores després, des del perfil oficial a Twitter de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es va “retuitejar” la notícia, fent així propaganda d’un partit concret de l’equip de govern, Junts per la Seu.

Evidentment, aquest fet, mai vist abans, va trencar amb la neutralitat que s’ha d’exigir als perfils públics de l’Ajuntament de La Seu,  que hi són per emetre comunicats i notícies  institucionals i sempre amb vocació de representar a tots els ciutadans.

Davant d’aquest fet, el grup de Compromís va presentar unes preguntes al ple municipal en el que es va demanar com era possible que s’hagués retuitejat la notícia de Junts per la Seu i qui era el responsable dels missatges de l’Ajuntament al perfil de Twitter. També es va demanar que el Govern municipal estableixi un protocol de comunicació per evitar que aquesta situació es torni a repetir, que s’eliminin tots els missatges partidistes de les xarxes socials de l’Ajuntament dels darrers mesos i que es convoqui la comissió informativa corresponent per tal de detallar els criteris i dubtes sobre la comunicació institucional de l’Ajuntament.

L’alcalde de Junts, Jordi Fàbrega, va voler deixar clar que aquest desafortunat fet no havia tingut res a veure amb l’equip de comunicació de l’Ajuntament i va reconèixer haver estat ell mateix l’autor. Es va excusar tot explicant la dificultat que suposava la gestió de tants perfils a les xarxes socials i mantenir-los tots actius.

Òscar Ordeig, portaveu de Compromís x La Seu recorda a l’equip de govern que «l’Ajuntament ha de ser impecable en la comunicació» i que «un ajuntament representa a tots els ciutadans i actuar de forma partidista des de la institució és degradar-la».