Junts i ERC rebutgen potenciar els esports de muntanya a l’Alt Urgell

Compromís X Pirineu lamenta la impossibilitat d’arribar a acords amb Junts i ERC al Consell Comarcal

Junts i ERC porten a terme polítiques partidistes deixant de banda els interessos dels ciutadans

Ahir es va celebrar el ple del Consell Comarcal on el grup de Compromís va fer veritables esforços per arribar a punts d’entesa amb els grups al govern, Junts i ERC, en àmbits com la promoció econòmica, però la actitud extremista, radical i sectària de la presidenta, van impedir el debat i per tant el poder arribar a punts d’acord.

Compromís va presentar una moció per promocionar la formació en esports de muntanya. La moció demanava la creació d’una taula de treball amb presència de les administracions municipals i comarcal, el tècnics de promoció econòmica , el sector empresarial i experts en la matèria.

El conseller Toni Mas va defensar els motius pels quals era necessari un treball conjunt públic i privat amb persones amb destacada expertesa en la matèria per convertir l’Alt Urgell en un referent mundial en esports com l’escalada, el parapent i les aigües braves.

La moció ja havia estat aprovada a l’ajuntament de Peramola i molt ben rebuda pel sector, però lamentablement la Sra. Josefina Lladós, parlant en nom de tot l’equip de govern, va afirmar que ja s’hi estava treballant i, per tant, votaven en contra de la moció.

Els grup de Junts i ERC van presentar una moció conjunta, redactada per les cúpules centrals dels seus partits, en la que suposadament es volia mostra el rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitació del president Torra. Però en realitat la moció era una altra cosa: contenia set punts dels quals només un parlava del rebuig a aquesta sentència.

Alguns del punts parlaven de drets fonamentals amb el que tots els demòcrates hi estem d’acord (algú ho dubta?) com la democràcia, la separació de poders, la defensa dels drets fonamentals, la justícia… Altres punts contenien afirmacions com “l’Estat espanyol ens considera una colònia”, “l’Estat espanyol no ens respecta i ens discrimina a nivell cultural, econòmic i social”, “l’independentisme català és la única opció política capaç de garantir la democràcia, el progrés social i econòmic i la protecció de la cultura i les institucions”.

Davant d’una moció redactada, desconeixem si conscientment, per punts tan divergents, els consellers de Compromís van exposar la necessitat de votar-la per punts, tal i com es va fer en la mateixa moció a l’ajuntament de La Seu. Amb l’objectiu de trobar aquells punts en el que sí ens podem trobar i aconseguir així consensos encara que siguin parcials.

La rotunda negativa de la Sra. Lladós, així com els seus arguments, va deixar palesa la radicalitat a la que per desgràcia ja ens té acostumats aquesta persona, els seus objectius veritables i la seva incapacitat per presidir i representar a tots els urgellencs i urgellenques.

Per altra banda, el grup de Compromís va interpel·lar a l’equip de govern a complir la llei pel que fa a les competències dels diferents òrgans del Consell Comarcal.

En les últimes legislatures, Junts i ERC estan portant cap al Consell d’Alcaldes, on no hi està representada la oposició, la majoria de converses, decisions i actuacions amb rellevància comarcal. Era necessari recordar que l’únic òrgan amb capacitat de decidir i l’únic òrgan on es garanteix la representativitat és el Ple comarcal.

Compromís va recordar a l’equip de govern que cal respectar les institucions i sobre tot als ciutadans, i que desviant el poder cap a altres òrgans suposa degradar  la institució i menystenir als centenar de votants de Compromís de tota la comarca.

Per acabar, la consellera portaveu Carlota Valls va voler fer un prec per fer arribar ànims i suport a tres col·lectius. En primer lloc a tots els sanitaris que estan encarant la nova onada de la pandèmia amb condicions pèssimes derivades de les retallades dels governs convergents. Als equips docents de llars d’infants, escoles i instituts que, amb el seu esforç estan garantint l’educació presencial dels nostres fills, amb també recursos limitats; i, als empresaris de bars i restaurants que afronten una nova davallada d’ingressos amb la obligatorietat de tornar a tancar el que portarà a alguns a la ruïna econòmica.

La consellera i regidora de La Seu va reclamar també a l’Administració estar al costat de les persones, treballar per revertir les retallades en els serveis públics i dedicar més recursos per donar suport als nostres empresaris.