Junts i ERC pugen el preu del menjador i voten en contra a augmentar les beques

Compromís va presentar una moció per baixar el preu del menjador i augmentar el nombre de beques

La moció va rebre el suport dels dos grups a l’oposició i el vot en contra de Junts i ERC

En el passat ple de l’ajuntament de La Seu, celebrat el dilluns 2 de novembre, el grup Compromís x La Seu va presentar una moció mostrant el seu rebuig a l’augment de preu del menjador escolar de la llar d’infants municipal  Els Minairons , proposant que el preu es rebaixi un 10 % com a mínim i demanant més beques per famílies en situació desfavorida.

En la defensa de la moció, la regidora de Compromís Carlota Valls, va fer especial èmfasi  en la importància de l’espai de migdia de la llar d’infants, perquè  compleix objectius pedagògics en l’educació integral dels infants i alhora és una eina de conciliació per als seus progenitors.

També va destacar que cal tenir en compte la situació de crisi econòmica que estan patint les famílies per motiu de la pandèmia i que ara des de les administracions és el moment d’ajudar i no d’ofegar més.

La moció va rebre el suport de la CUP i el rebuig dels dos partits al govern, Junts i ERC, que van argumentar que els preus del menjador els fixa IAUSA. En aquest sentit, Valls va respondre que la llar d’infants és municipal i per tant l’ajuntament  té competència per poder fixar el preu que cregui oportú.

També va destacar que caldria estudiar el perquè pràcticament no s’atorguen beques a la llar d’infants, si es tracta que la informació no arriba a les famílies, si els criteris per accedir-hi són massa restrictius o si des de l’equip de govern no s’està fent una veritable política de suport a les famílies.

Per Carlota Valls  “amb aquesta pujada de preu del menjador al màxim que permet la llei i amb un sistema de beques tan deficient , Junts i ERC demostren  molt poca sensibilitat vers les famílies i sobre tot cap a les dones, les mares, que són les que al final sovint es veuen abocades a renunciar a la seva carrera professional per falta de suport en la criança dels fills”.