Compromís rebutja la instal·lació de la caldera de biomassa al pati de l’escola Pau Claris

Al pati de les Monges, indret escollit inicialment per a la instal·lació de la caldera, s’han trobat unes restes arqueològiques que obliguen al trasllat de les obres.

El grup de Compromís demana que es busqui una ubicació alternativa que eviti l’ocupació d’un espai important per a l’escola Pau Claris.

Durant la primera setmana de juny es va posar en marxa les obres d’instal·lació d’una nova central tèrmica de producció de calor de biomassa, de distribució d’aigua calenta per a la calefacció del centre cultural Les Monges i de l’escola Pau Claris.

La central tèrmica s’havia d’instal·lar al pati de les Monges, però durant l’excavació d’aquest espai es van trobar restes històriques de la ciutat medieval de la Seu d’Urgell. Aquest fet ha fet paralitzar les obres momentàniament fins a trobar una nova ubicació.

L’equip de govern de Junts i ERC han decidit unilateralment, sense consultar a ningú, la instal·lació de la citada caldera al pati de l’escola Pau Claris en contra del criteri de la pròpia escola i de molts pares i mares que estan recollint signatures per oposar-s’hi.

El grup municipal de Compromís X La Seu ha demanat la preservació de les restes trobades durant l’excavació per a que puguin ser visitades i integrades en el projecte de la Seu Medieval, però rebutja enèrgicament que s’utilitzi el pati de l’escola Pau Claris fent malbé una zona molt important i sensible i més en temps de la pandèmia.

Cal recordar la instal·lació de l’antena a la torre de l’edifici de l’estació d’autobusos, molt propera a l’escola Pau Claris, per part de l’anterior equip de govern de Junts i ERC.

Compromís proposa, davant la imperativa necessitat d’acabar la instal·lació de la caldera de biomassa del projecte finançat pel FEDER (fons europeus) i Diputació de Lleida, a banda de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, proposa que s’estudiï la instal·lació de la citada caldera a l’espai que ocupava l’antiga piscina del pati de les Monges, no visible avui en dia.

Ordeig declara que “cal trobar una ubicació adequada per a la instal·lació de la caldera que no perjudiqui a l’escola Pau Claris” i afegeix que “s’ha de garantir la preservació de la seguretat dels menors”.