Aprovada la moció de Compromís per crear una comissió de treball per acordar projectes pel Fons Europeu

Compromís fa una crida a tots els dirigents polítics del Pirineu a aprofitar la oportunitat històrica que suposen els Plans de Recuperació i Resiliència.

La Comissió Europea, el Parlament Europeu i els dirigents dels països de la Unió han acordat un pla de recuperació que compta amb el pressupost més alt de la història de la Unió Europea.

L’objectiu no és només reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia de coronavirus sinó també que les economies dels països d’Europa puguin sortir reforçades davant d’aquesta adversitat.

Els fons s’articularan mitjançant diferents instruments i programes. Per accedir-hi, els països hauran de presentar plans nacionals a la Comissió Europea on es detallin les reformes i inversions previstes per crear ocupació i potenciar el creixement.

Tindran especial importància els projectes destinats a la transició ecològica, la transformació digital i la recerca, desenvolupament i innovació; però també es podrà finançar projectes en altres àmbits com: la ocupació, el creixement sostenible, la cohesió social i territorial, la salut i la resiliència de les institucions i polítiques per infància i joventut.

Espanya serà un dels principals beneficiaris dels fons de recuperació, que veurà triplicada la seva capacitat financera, En concret, li corresponen 140.000 milions, dels quals quasi 70.000 milions són a fons perdut i la resta els pots sol·licitar en forma de préstecs.

Per Carlota Valls, regidora de Compromís per La Seu “estem davant d’una oportunitat única, històrica, per lluitar contra la crisi i les desigualtats i per transformar la nostra economia, tant a nivell de país com dels diferents territoris i del Pirineu”. La regidora també es va dreçar a tots els dirigents polítics del Pirineu reclamant que “hem de ser capaços d’aprofitar aquesta oportunitat amb responsabilitat i encert, amb la vista posada en el futur de les noves generacions”.

El Ple va aprovar per unanimitat la creació d’una comissió de treball integrada pels grups municipals i per personal tècnic de l’ajuntament i persones expertes si es creu necessari, per definir i concretar els projectes que podem presentar des de La Seu per a que siguin subvencionats pels Fons Europeus de Recuperació i Resiliència Next Generation.