Compromís denuncia el retard en la convocatòria dels nous horts socials

L’equip de govern es va comprometre l’any 2020 a una nova convocatòria i no ho farà fins el 2022

Les persones en situació de precarietat econòmica es quedaran aquest any sense hort

En el ple celebrat el passat dilluns l’equip de govern va proposar la pròrroga de la concessió dels horts que es van exhaurir l’any 2020, argumentant que no s’havien pogut dedicar a la preparació d’unes noves bases.

Les concessions dels horts per a la gent gran exhaurien a final de l’any 2020 i es va fixar el 20 de novembre com a últim dia per lliurar les claus. En el ple del 5 d’octubre es va aprovar la proposta d’ampliar la convocatòria dels horts per poder oferir-ne a persones amb poc recursos econòmics.

Fins i tot es va anar més enllà. L’equip de govern va informar de l’ampliació de la superfície dedicada a aquests horts, assenyalant fins i tot on estaria la nova ubicació.

Al llarg de tots aquests mesos Compromís ha estat preguntant i interessant-se en les comissions informatives que s’han celebrat posteriorment per la redacció de les noves bases i la convocatòria dels horts per l’any 2021.

La resposta que s’ha rebut en totes les ocasions per part de la regidora, la Sra. Marian Lamolla, és que s’hi estava treballant i que es preveia que, com a molt tard, al mes de març estarien enllestides les bases per poder presentar la nova convocatòria com a molt tard a l’abril. Fins i tot es va informar de la persona que estava al càrrec d’aquesta redacció.

Compromís es mostra perplex per la sobtada proposta de l’equip de govern de posposar aquesta nova convocatòria fins l’any 2022 argumentant que “l’Ajuntament ha hagut de destinar esforços materials i de personal a la gestió de les conseqüències derivades de la COVID-19, de manera que ha esta impossible fer els tràmits necessaris per a establir el servei i poder fer la convocatòria”.

La regidora Carlota Valls, en la sessió plenària va preguntar a l’equip de govern si havien necessitat sis mesos per adonar-se que no farien les bases i per què sempre que se’ls hi ha preguntat han respost el contrari.

La Sra. Valls va afirmar que aquesta forma de treballar des de la regidoria d’atenció a les persones és “poc responsable, poc transparent i poc compromesa cap a les persones amb pocs recursos que haurien pogut gaudir d’un hort aquest any”.