Compromís reclama més interès per part de Junts i ERC respecte el paper del Consell Municipal d’Accessibilitat i Mobilitat (CMAM)

En el ple de l’ajuntament el grup de Compromís va interpel·lar a l’equip de govern pels  continus retards en la presa de decisions en relació al CMAM

La regidora Carlota Valls va exposar propostes adreçades a l’accessibilitat en el projecte de reforma de la biblioteca, el vàter públic de la plaça Joan Sansa i la formació de càrrecs electes i tècnics

La proposta de creació del Consell Municipal d’Accessibilitat i Mobilitat (CMAM) va ser aprovada a instàncies d’una moció del grup de Compromís al febrer del 2020, amb l’objectiu de treballar per una accessibilitat universal i una mobilitat sostenible.

La regidora de Compromís Carlota Valls va expressar en un prec que des de la proposta de creació del Consell fins a la seva constitució efectiva cada passa que s’ha anat fent ha estat a base d’insistir i empènyer.

També va aclarir que  Compromís  no va proposar la creació d’aquest consell per poder dir que “ja el tenim i ja ens podem posar tots una medalla”, sinó per treballar cada dia per una ciutat accessible per a tothom.

La regidora va posar de manifest que l’accessibilitat és un tema que no pot esperar perquè les persones que pateixen discapacitats es troben dificultats cada dia i va demanar a l’equip de govern una actitud més disposada a treballar per aquests temes.

En aquest sentit va informar que juntament amb altres membres del Consell han començat a treballar, a l’espera que es convoqui el ple del Consell, en tres àmbits: el projecte de reforma de la biblioteca, el lavabo públic situat a la plaça Joan Sansa i la formació en accessibilitat de càrrecs electes i tècnics.

La reforma de la biblioteca és un bon moment per a fer-la veritablement accessible i l’inici de les obres és imminent, per aquest motiu s’ha revisat el projecte i s’ha elaborat un informe amb 10 propostes de millora en l’accessibilitat.

El vàter públic situat a la plaça Joan Sansa que s’anuncia com accessible, s’ha pogut comprovar que presenta certes dificultats d’accés que fan difícil el seu ús per persones amb mobilitat reduïda; s’ha redactat un document que recull aquests impediments en l’accessibilitat.

Els dos treballs s’han fet arribar als regidors responsables del CMAM juntament amb una proposta de formació sobre accessibilitat per a càrrecs electes i personal tècnic tant municipals com comarcals, amb l’argument que l’accessibilitat ha de ser un tema tranversal i present en totes les actuacions i projectes.

La regidora Carlota Valls va finalitzar agraint la imprescindible tasca que està duent a terme en pro de l’accessibilitat la Sra. Montse Rollan, membre del CMAM, i la valuosa col·laboració d’un altre membre del consell, el Sr. Adrià Rúbio.