Compromís denuncia la reiterada falta de sensibilitat territorial del govern de la Generalitat amb un nou confinament comarcal

En el ple celebrat dilluns Compromís va demanar a Junts i ERC que continuïn fent pressió als seus anàlegs al govern de la Generalitat per un confinament adaptat als diferents territoris.

Compromís aposta, en moments on cal reduir la mobilitat de persones, pel confinament de la regió sanitària Alt Pirineu i Aran.

Un cop més el govern de la Generalitat ha decidit confinar amb el perímetre comarcal i aquest tema va ser portat al ple de l’ajuntament de la Seu en forma d’interpel·lació per part del grup polític de Compromís X La Seu.

En la seva intervenció, la regidora Carlota Valls va afirmar que la demanda perquè s’apliquin confinaments adaptats i diferenciats en base a la realitat de cada territori ja és un clam des de les zones menys poblades de Catalunya, com és la nostra, i que és una petició que compta amb el vist i plau de la majoria dels catalans i catalanes a jutjar per la cobertura del tema que s’està donant en mitjans de comunicació fins i tot públics.

Com a exemple, va citar les tertúlies de Catalunya Ràdio on s’ha plantejat aquesta qüestió i es parlava, literalment i de forma unànime, de la falta de sentit comú del govern de la Generalitat en el fet de tractar d’igual manera als ciutadans de l’àrea metropolitana de Barcelona i als del Pirineu.

La regidora va recordar que tots els grups amb representació en l’ajuntament van signar una carta que es va fer arribar a la Generalitat no fa gaires setmanes amb aquesta petició. I que altres consistoris i consells comarcals han fet el mateix, reclamant aquestes mesures diferenciades per territoris com, per exemple, el confinament per regions sanitàries o en funció de la densitat de la població.

“Ens preguntem si aquesta actitud reflecteix un desconeixement del territori o simplement demostra que des del govern de la Generalitat es prenen mesures a la brava o a l’engròs; i tan una cosa com l’altra és molt greu i deixa un cop més patent la falta d’interès per la Catalunya rural i de muntanya” va afirmar Valls en la seva intervenció.

Per acabar, va demanar a l’equip de govern de l’ajuntament de la Seu format per Junts i ERC que segueixin insistint als seus respectius partits sobre la consideració específica de les zones de muntanya en les decisions relacionades amb les mesures de contenció de la COVID 19.

També va recordar que Compromís aposta pel confinament, quan sigui necessari limitar la mobilitat de les persones, de la regió sanitària Alt Pirineu-Aran amb la incorporació d’Andorra.