Compromís pel Pirineu celebra l’emissió en directe de la sessió plenària del Consell Comarcal per primer cop en la història de la institució

Compromís va presentar una moció al novembre de 2019 demanant la gravació dels plens i la publicació de les actes en la pàgina web del Consell Comarcal amb facilitat d’accés.

Compromís demana que aquestes gravacions es mantinguin quan els plens tornin a ser presencials i que també es pengin a la web del Consell.

La sessió plenària del Consell Comarcal del passat dijous es va emetre en directe pel canal de Youtube, fet que es va donar per primer cop en la història de la institució. Compromís ho havia demanat mitjançant la presentació d’una moció al novembre del 2019 i reiteradament en diferents intervencions posteriors.

En la moció es demanava iniciar, de manera immediata, els treballs tècnics necessaris per a poder començar l’emissió en “streaming” dels plenaris del Consell Comarcal a través de la plataforma YouTube a partir de l’any 2020; incloure a la pàgina web del Consell Comarcal un apartat dedicat als Plenaris amb les gravacions i les actes; i proposar als responsables de “Cadena Pirenaica de Radio i Televisió, S.L.” la possibilitat d´emetre els plenaris a través de “PirineusTV”.

En la defensa de la moció per la difusió dels plens comarcals, el conseller Toni Mas va afirmar que “cal que l’administració es posi al dia i aprofiti allò que li ofereixen les noves tecnologies de la comunicació i la informació per millorar en transparència i proximitat a la ciutadania ”

Abans de la pandèmia si un ciutadà o ciutadana volia veure el desenvolupament d’un ple comarcal només tenia una opció: desplaçar-se el dia i hora que es celebrava per assistir-hi com a públic, amb la dificultat que això comportava per les persones que viuen als pobles més allunyats de La Seu. Des de que els plens es fan telemàtics, ja fa més d’un any, aquesta única possibilitat havia desaparegut i ja no hi havia forma possible de veure’l.

Compromís va celebrar la retransmissió del ple i així ho va comunicar la seva portaveu, la consellera Carlota Valls, en el ple celebrat el passat dijous, però també va demanar una  continuïtat, és a dir, que les gravacions dels plens continuïn quan aquests tornin a ser presencials.

Valls també recorda que accedir a les actes dels plens continua sent confús per la ciutadania, ja que requereix un procediment de set passes fins arribar-hi des de la pàgina web del consell, procediment que a més, no és gens intuïtiu si no hi estàs familiaritzat amb el funcionament intern de la institució. Demana que les actes i les gravacions dels plens siguin visibles i accessibles per a tothom des d’un enllaç directe a la pàgina d’inici de la web del Consell.

Segons la portaveu “Compromís continuarà treballant per eradicar certes pràctiques i inèrcies molt arrelades en el Consell Comarcal que perjudiquen la imatge pública de la institució i impedeixen una gestió transparent i propera”.