Junts i ERC decideixen mantenir el preu del menjador escolar al màxim que permet la llei

Compromís va denunciar en l’últim ple que l’equip de govern mantingui el preu malgrat la crisi econòmica en que es troben moltes famílies de la comarca

La precarietat laboral del personal dels menjadors també és un tema que preocupa als consellers de Compromís

En l’últim ple comarcal es va aprovar la ordenança que regula el preu del menjador mantenint l’import al màxim que permet la llei amb els vots a favor de Junts i ERC i els vots en contra de Compromís x Pirineu.

Durant el proper curs escolar 2021-2022 les famílies hauran de pagar 6,33 € cada dia per cada fill si es queden habitualment al menjador, i 6,97 € si es queden esporàdicament. Un import massa elevat, segons els consellers i conselleres de Compromís, tenint en compte el context de crisi econòmica que estem patint com a conseqüència de la pandèmia de la COVID.

Segons Carlota Valls, portaveu del grup comarcal i regidora a l’ajuntament de La Seu “estem molt preocupats per la gestió del servei del menjador, pel preu que es fa pagar a les famílies i per la precarietat laboral de les persones que hi treballen”

Els menjadors escolars de la majoria de centres de la comarca estan gestionats per IAUSA, empresa de capital públic vinculada al Consell Comarcal. Segons els consellers de Compromís cal millorar la gestió per garantir un servei de qualitat i assequible per a les famílies, i unes condicions de treball que reconeguin la important tasca de tot el personal que treballa als menjadors escolars.

Valls recorda que Compromís aposta per un espai de migdia educatiu, de qualitat i gratuït, emmarcat en el projecte de centre de les escoles públiques, on es garanteixin el drets laborals del personal. I lamenta que no s’estigui treballant en aquesta direcció ni des del Departament d’Educació ni des de les administracions locals.

En el ple Compromís també va posar de manifest el fet que cap família en tota la comarca hagués participat en el procés de participació ciutadana que el Consell Comarcal va endegar, tal i com demana la llei, per aprovar la ordenança que regula el preu de menjador.

Segons Valls “el fracàs del procés participatiu ha de fer reflexionar a l’equip de govern de Junts i ERC sobre les causes: tan greu és pensar que les famílies han decidit no participar com que no s’hagin assabentat”. I afegeix “és del tot evident que no es va posar totes les mesures a l’abast per facilitar la participació: la nota que es va publicar era extremadament tècnica i incomprensible per la major part de la ciutadania, i no va haver cap supervisió en l’enviament de la informació a les famílies afectades. En definitiva, un suspens en transparència i participació al Consell Comarcal”.