Ordeig presenta una proposta per recuperar els dos dies d’obertura del consultori de Prullans

Compromís X Pirineu denuncia que, en l’actualitat, el consultori obre una vegada al mes, la qual cosa és totalment insuficient.

S’ha registrat una proposta per tal de “garantir un servei bàsic i essencial en un municipi amb un procés d’envelliment elevat”.

Ordeig i Compromís X Pirineu han reclamat a la Generalitat que “recuperi els dies setmanals d’obertura del consultori mèdic de Prullans”. Per això, el seu grup parlamentari ha registrat una Proposta de Resolució que té com objectiu “garantir un servei bàsic i essencial per un municipi que pateix un elevat procés d’envelliment”.

El diputat al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha explicat que “abans de la pandèmia de la COVID-19, aquest consultori donava servei dos cops a la setmana. Ara, però, l’atenció es dona només un cop al mes”.

Ordeig ha criticat que “el servei actual és del tot insuficient, sobretot per un municipi com Prullans, de muntanya, amb un alt percentatge de gent gran que requereix ser atesa amb freqüència” i ha lamentat que “els ciutadans i ciutadanes de Prullans s’hagin de desplaçar a altres municipis per ser atesos, com per exemple al consultori de Bellver de Cerdanya”.

Compromís X Pirineu reivindica que, si es vol revertir el despoblament, l’envelliment i l’empobriment que pateix el Pirineu i atreure nova població amb les noves oportunitats que ofereix el teletreball, s’han de garantir els serveis bàsics als pobles de l’Alt Pirineu, com és la salut.

El diputat ha recordat que “fa poc més d’un mes que la comissió de Salut aprovava la proposta amb mesures de qualitat i proximitat dels serveis de salut a les zones rurals”. “Si ens creiem el que aprovem i consensuem en el marc parlamentari, el Govern de la Generalitat ha de deixar d’arraconar i abandonar els pobles de les nostres comarques i de muntanya”, ha conclòs Ordeig.