Junts i ERC pugen els impostos municipals desestimant les al·legacions a l’ordenança fiscal de Compromís

El grup de Compromís va presentar al·legacions contra l’ordenança fiscal per tal d’aturar la pujada de l’IBI i del cobrament de la taxa a terrasses dels bars i restaurants i els paradistes del mercat.

Malauradament, l’equip de govern liderat per Viaplana i Fàbrega ha tornat a donar l’esquena a la ciutadania, comerços i empresaris.

Al plenari del proppassat dimarts, dia 21 de desembre, es va aprovar definitivament les ordenances fiscals per a l’exercici del 2022 en les quals hi ha una pujada de l’IBI, i on s’aprovava també el cobrament de les terrasses a bars i restaurants (50% des del mes de juny) i les parades del mercat setmanal d’aquest any 2021.

Els regidors i regidores de Compromís X La Seu van presentar al·legacions contra l’ordenança fiscal aprovada el passat mes d’octubre que pujava l’IBI un 3,3% i tornava a cobrar l’ocupació de via pública per terrasses als bars i restaurants, de manera parcial de juny a desembre, i les parades del mercat. Aquestes al·legacions pretenien anul·lar aquesta decisió i congelar els impostos, però Junts i ERC van votar en contra, amb la complicitat de la CUP.

Cal recordar que les al·legacions contra el cobrament de la taxa per ocupació de via pública per terrasses i parades del mercat setmanal estaven recolzades per les signatures de la majoria dels afectats per aquesta mesura, tant de bars i restaurants com de paradistes.

L’Ajuntament de la Seu, que és l’administració més propera als ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat, hauria de posar-se ara més que mai al seu costat, tal i com han fet múltiples ajuntaments d’arreu de Catalunya, però un cop més l’equip de govern liderat per Viaplana i Fàbrega ha donat l’esquena a la ciutadania, als comerços i empresaris.

Compromís va tornar a denunciar que aquest increment dels impostos tampoc tindrà un reflex als serveis oferts per part de l’Ajuntament de la Seu. Des de fa molts anys la ciutat té uns impostos molts superiors al nivell de serveis que es posa a disposició del ciutadà.

Tal i com va defensar el portaveu de Compromís Joan Barrera: “en situacions econòmiques dures com les que estem vivint davant de la pandèmia sanitària de la COVID-19, cal estar al costat de les persones i dels empresaris que són els que dinamitzen la ciutat, malgrat la desídia de l’equip de govern”.