Compromís insisteix en la necessitat d’una sala d’estudi pels estudiants de la Seu i comarca

Sala de estudios - Juventud Chiclana

En el passat ple Compromís va detallar les places reals existents i va demanar a la regidora d’educació que no confongui a la ciutadania amb serveis que no existeixen

Compromís va interpel·lar a l’equip de govern a que, amb les dades reals, es repensi la seva negativa a crear una sala d’estudi municipal.

En el ple del mes de març Compromís va presentar una moció per treballaren la creació d’una sala d’estudi a La Seu, que no va rebre el suport de l’equip de govern format per Junts i ERC, al·legant espais ja existents.

En el passat ple de l’ajuntament de La Seu, celebrat el dilluns 4 d’abril, el grup de Compromís va interpel·lar a l’equip de govern per a que, tenint en compte les dades reals de places de sala d’estudi a La Seu, es repensi la seva negativa a crear una sala d’estudi municipal a La Seu per donar resposta a l’alumnat dels centres educatius de la ciutat.

La regidora Carlota Valls va explicar que s’havia posat en contacte amb els responsables de tots els espais on segons la regidora d’educació Núria Tomàs hi havia sala d’estudi i va poder comprovar que les dades reals estan molt allunyades del que la Sra. Tomàs havia afirmat en l’anterior ple.

De les tres seus universitàries a la Seu, la UNED disposa d’una sala d’estudi de 12 places oberta només dimarts i dimecres a la tarda i sense connexió a Internet; la UOC disposa d’una taula per 1 plaça només per alumnes propis compartint espai a la sala d’ordinadors del Telecentre; i la INEFC no té encara sala d’estudi propi.

Per la resta d’alumnat no és cert que hi hagi una sala d’estudi a l’Oficina Jove, sinó que mentre van durar les obres de la biblioteca es van oferir dues taules en un despatx compartit, només els dimecres a la tarda, amb cita prèvia i sota disponibilitat. Actualment encara està disponible però si els estudiants truquen se’ls hi recomana anar a la biblioteca.

La sala d’estudi que es va habilitar al centre cívic del Passeig l’any 2020 no pot servir d’indicador perquè es tractava d’un servei en un espai no pensat per sala d’estudi, només del 10 de juny al 10 juliol, que es va anunciar dos dies abans, adreçat només a alumnes de 2n Batxillerat que es volien presentar a la selectivitat, amb limitació d’horari i cita prèvia.

La recent reforma de la biblioteca ha permès la creació d’un espai per treballs en grup, però malgrat l’esforç cal reconèixer que és un espai bastant limitat, allargat i estret, format per tres taules on hi podrien cabre fins a sis persones en cada una, és a dir, un total de 18 places i no s’anuncia a la web com a servei de la biblioteca pels estudiants.

Davant d’aquesta realitat, Compromís x La Seu va demanar a l’equip de govern que no confongui la ciutadania amb dades inflades i escolti als estudiants i a les famílies.

Segons la regidora Carlota Valls “necessitem un projecte potent, atractiu i estable per motivar a la joventut a adquirir l’hàbit d’estudiar a les tardes i els caps de setmana en un espai adequat on puguin fer deures i treballs, socialitzar i estudiar en igualtat d’oportunitats”.