Compromís x Pirineu demana celeritat al Consell Comarcal per posar en marxa el servei de cangurs gratuïts per a les famílies

Servicio de cuidadora para niños en Málaga y alrededores

El març de l’any passat el Consell de Ministres va aprovar el Plan Corresponsables amb una dotació de 190 milions d’euros per la conciliació de les famílies

Des del mes de gener el Consell Comarcal disposa de la dotació econòmica per endegar el projecte i a diferència d’altres poblacions, encara no l’ha posat en marxa

En el ple celebrat ahir al Consell Comarcal, el grup comarcal Compromís x Pirineu va interpel·lar a l’equip de govern pel retard en la posta en marxa del servei de cura puntual per a nenes i nens de 0 a 14 anys.

El març del 2021 el Consell de Ministres va aprovar el Plan Corresponsables amb una dotació de 190 milions d’euros per la conciliació de les famílies, que serà promogut per les comunitats autònomes a través dels òrgans competents en matèria d’igualtat.

En aquest pla s’emmarquen tres tipologies de projectes: bosses de cura professional per a famílies amb filles i fills menors de 14 anys (als domicilis o espais públics habilitats); creació d’ocupació de qualitat (especialment joves amb perfils professionals pertinents i dones majors de 45 anys amb experiència professional) i acreditació de l’experiència de la cura no professional.

Al desembre del 2021 la Conselleria d’Igualtat i Feminismes va anunciar que es transferirien 20 milions d’euros a ajuntaments i consells comarcals pels projectes del Plan Correponsables. I es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la RESOLUCIÓ per la qual s’aprova la transferència destinada a finançar la prestació del servei de cura puntual per a nenes i nens del 0 als 14 anys als ajuntaments de més de 20.000 habitants i als consells comarcals per a l’exercici 2021.

Al gener d’aquest any la conselleria d’Igualtat i Feminismes va anunciar que s’invertirà més de 200 mil euros en serveis de cangur a l’Alt Pirineu i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell va acordar acceptar la transferència destinada a finançar la prestació de servei de cura puntual per a nenes i nens de 0 a 14 anys per un import total de 52.001,35 euros.

Durant el mesos de gener, febrer i març són moltes les poblacions catalanes que han endegat aquests projectes i ja estan donant aquest servei a la ciutadania, entre moltes altres trobem la ciutat de Lleida i el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça.

I a la nostra comarca, estem al mes d’abril i seguim sense novetats respecte aquest projecte tan necessari i esperat per les famílies.

Segons Carlota Valls, regidora a l’ajuntament de La Seu i consellera portaveu al Consell Comarcal “sabent des de fa més d’un any que aquest projecte arribaria i tenint la dotació econòmica des del mes de gener és imperdonable que un projecte així no estigui ja en marxa” i afegeix “des de les administracions públiques cal saber donar prioritat a aquelles accions que són realment necessàries i aquesta ho és, especialment per les dones, mares i treballadores, que es troben amb pocs suports en les tasques de cura dels seus fills”.