Compromís X Pirineu demana a l’equip de govern del Consell Comarcal una actitud proactiva, evident i coherent en relació als Jocs d’Hivern

El mes de febrer el Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell va decidir donar suport a la candidatura però des del Consell no s’ha fet cap acció dirigida a la ciutadania

En el ple de l’ens comarcal, Compromís va posar sobre la taula la necessitat de donar un suport sense fissures al projecte

En el ple del Consell Comarcal celebrat el passat dimecres Compromís x Pirineu va fer arribar un prec a l’equip de govern format per Junts i ERC sobre la necessitat de mostrar una actitud proactiva, evident i coherent en relació a la candidatura dels Jocs d’Hivern.

El 17 de febrer el Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell, en reunió extraordinària, va acordar donar un vot de confiança als promotors de la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu. Tot i reconèixer que no són la solució als problemes que té avui el Pirineu, es va coincidir en que el Pirineu no pot deixar passar les oportunitats de futur que se li presenten i els JJOO en són d’una d’important.

Aquest suport per part dels alcaldes i les alcaldesses de la comarca no va tenir altra més conseqüència que la publicació en premsa de l’acord arribat.

El regidor de Peramola i conseller comarcal Toni Mas va recalcar com és d’important per la reputació d’un territori l’organització d’un esdeveniment i es va mostrar crític amb el paper del Consell en la promoció econòmica del territori afirmant que “portem anys promocionant l’Alt Urgell amb una efectivitat relativa, i d’això, com a agrupació política compromesa amb el territori, en deixem constància en les comissions informatives de promoció econòmica al Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Malauradament, de la poca efectivitat de les iniciatives de promoció econòmica, en donen fe les dades econòmiques registrades per la Generalitat”.

El COI ha trobat un interès en una idea que pretén agermanar l’èxit organitzatiu i el reclam d’una ciutat com Barcelona amb un territori mancat de propostes que ajudin a dinamitzar-lo. Una candidatura per uns Jocs d’hivern, és la presentació d’un projecte net, dins d’un marc per a l’enteniment i el diàleg. “Si presentem una candidatura amb fissures, facilita la feina d’altres candidatures i complica molt la feina als que en teoria ens haurien d’escollir” afirma el conseller Mas.

També es va fer referència a la publicació “Pirineu en Joc”, amb 10.000 exemplars distribuïts eficientment per tota la comarca que, segons Mas “editats des de Barcelona, com tantes altres coses, se’ns diu que el Pirineu i rodalies ha de ser un llogaret, idíl·lic, ple de romanticisme bucòlic amb aquella mena de paternalisme que tant sovint trobem a TV3 i que potser faria feliç al meu rebesavi carlí, com a tants d’altres al territori”.

Mas va acabar dirigint-se als consellers de l’equip de govern afirmant que “només que posem un 25% de l’entusiasme que posen els que a costa dels Jocs d’Hivern volen eixamplar la base de la seva particular visió del territori, heretada de 40 anys de polítiques feudals errònies, podrem presentar una candidatura digna. Recordem que serà una candidatura, qui escull són altres”.