Amb motiu del Dia del Treball, Compromís insta en el Ple a recordar les reivindicacions dels treballadors i treballadores

Treball de qualitat i oportunitats pels col·lectiu més vulnerables van ser les principals demandes

El prec també va comptar amb el reconeixement dels professionals que van treballar durant la pandèmia i els treballadors i treballadores de l’ajuntament

En el ple celebrat ahir, Compromís va fer un prec en motiu del Dia del Treball, jornada celebrada el dia anterior, amb l’objectiu de recordar les reivindicacions laborals dels treballadors i treballadores.

La regidora Carlota Valls va afirmar que Compromís està profundament identificat amb les aspiracions col·lectives d’un treball de qualitat per a tothom i va voler dedicar unes paraules a certs col·lectius de treballadors i treballadores que, al seu entendre, es mereixen una consideració especial.

“El nostre reconeixement a tots els professionals que, durant la pandèmia, van posar en risc la seva salut per fer possible que les nostres necessitats més fonamentals estiguessin sempre cobertes. Us estarem eternament agraïts i esperem que aquest agraïment vingui acompanyat de mesures que millorin les vostres condicions de treball que tan justament reivindiqueu.

El nostre suport als treballadors i treballadores que, primer amb la crisi derivada de la pandèmia i ara per la guerra d’Ucraïna, veuen afectada significativament la seva activitat. Esperem poder tornar el més aviat possible a la normalitat i que les administracions competents siguin capaces de donar-vos solucions reals.

El nostre compromís cap a les persones que tenen una major dificultat per trobar una feina o una feina estable i de qualitat, com són les dones, els joves, les persones amb discapacitat, les persones procedents d’altres països i les persones en risc d’exclusió social. Seguirem lluitant per la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits de la vida, perquè parlem de drets fonamentals que ara se us estan negant. I animem a les administracions i a les empreses que donin oportunitats a aquestes persones, és responsabilitat de tots.

I per últim, el nostre agraïment als treballadors i treballadores d’aquest ajuntament, perquè elles i ells, cadascú des de la seva àrea, són el pilar fonamental del dia a dia de la nostra ciutat. Seguirem treballant per la vostra estabilitat laboral i per les millors condicions de treball possibles”.

Segons Carlota Valls, regidora a l’ajuntament de La Seu i consellera comarcal, “treballar no només és un dret sinó que a més és la millor eina per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social. Les administracions, el món empresarial i els sindicats han de continuar treballant per fer possible el compliment d’aquest dret”.