Compromís denuncia l’alarmant abandó del Centre Històric

Aquesta setmana s’ha sumat un nou intent d’ocupació als més de 5 edificis ja ocupats total o parcialment.

La neteja també és molt deficient i la sensació de deixadesa és total.

El Centre Històric, l’ànima de la Seu, està a punt de tocar fons. Aquest dilluns es va ocupar un nou bloc d’habitatges. Aquest fet s’afegeix als més de 5 edificis ja ocupats total o parcialment al Centre Històric. Això provoca una situació d’inseguretat i impunitat molt gran als veïns i veïnes que hi resideixen.

La deficient neteja; la degradació dels porxos; l’eliminació d’esdeveniments al carrer Canonges com la Fira Medieval i d’altres; i el retard en la tornada del mercat setmanal també al carrer Canonges són exemples de la situació actual permesa per l’equip de govern.

No es pot aspirar a que designin la Catedral de la Seu com a Patrimoni de la Humanitat tenint un Centre Històric brut i abandonat. Cal reaccionar ja i prendre les mesures pertinents per pal·liar la situació actual.

Per tot això, el grup municipal de Compromís demana a l’equip de govern d’ERC i Junts que actuïn immediatament i no es deixi perdre aquesta zona que representa l’orgullosa història mil·lenària de la Seu d’Urgell.

Compromís X La Seu sempre ha cregut que el Centre Històric ha de ser un exemple que serveixi d’atracció per al turisme, per als veïns i veïnes i per tota la resta de la ciutadania de la Seu. Per això, ara més que mai, seria necessari impulsar un pla integral de recuperació de la zona que inclogui neteja, rehabilitacions i reactivació econòmica i cultural com a eixos bàsics.

El grup municipal opina que “la situació a la que ha arribat el Centre Històric és totalment inadmissible. L’actual equip de govern d’ERC i Junts no ha sabut donar resposta als reptes i necessitats” i es demana que “es dignifiqui urgentment l’ànima de la Seu”.