Compromís aposta perquè l’Estat i la Generalitat assumeixin al 50%, el cost de la Residència de la gent gran a la Seu

Per aquest objectiu, Joan Barrera ha demanat al Govern central incloure 3 milions d’euros als pressupostos de l’Estat 2023 i es felicita per l’acord entre el PSC, PSOE i ERC per portar-ho a terme.

També demanarà a la Generalitat, quan presenti els seus pressupostos, incloure una partida de 3 milions d’euros.

L’equipament per a la Gent Gran, imprescindible a la Seu, tindria un cost aproximat d’uns 6 milions d’euros.

Compromís fa anys que defensa aquest equipament, una combinació de Residència i pisos tutelats.

Joan Barrera, portaveu de Compromís, s’ha desplaçat a Madrid, al Congrés dels Diputats, per reunir-se amb la Ministra d’Hisenda Maria Jesús Montero i amb la responsable de pressupostos del grup parlamentari del PSOE, la diputada Montse Mínguez i demanar que s’inclogui una partida pressupostaria de 3 milions d’euros als pressupostos generals de l’Estat 2023, per al nou equipament residencial de la Gent Gran de la Seu. En aquest sentit, Barrera ha afirmat que “celebrem el compromís del Grup Socialista al Congrés per incloure aquesta partida als Pressupostos”.
Compromís x la Seu, des de fa molts anys, reclama la construcció d’una nova residència per a la gent gran, de nova planta, moderna, amb llum i espais enjardinats com a prioritat en el futur. És una necessitat absoluta i ha de ser una de les prioritats en el futur immediat.
La residència tindria un cost aproximat d’uns 6 milions d’euros, dels quals 3 milions haurien de ser una aportació del Govern Central i els altres 3 milions d’euros de la Generalitat, que els hauria d’incloure també als nous pressupostos del 2023.
Amb la confirmació d’aquest finançament per part de l’Estat i la Generalitat, s’hauria d’impulsar durant l’any 2023 la redacció del projecte i la construcció d’aquest equipament tan necessari a la nostra ciutat.
Joan Barrera afirma que “cal fer totes les accions necessàries per portar a bon terme la construcció de l’equipament residencial per a la Gent Gran” i afegeix que “quan tots treballem per un mateix objectiu, la ciutat hi surt guanyant, convidem als companys d’ERC a seguir treballant plegats per aconseguir el mateix dels pressupostos de la Generalitat. ”